www.ungheni.md

În acest an, hramul municipiului Ungheni, care se va sărbători pe 28 august, dar și cele din fiecare cartiere în parte vor fi marcate într-un mod diferit de anii precedenți. Noua modalitate de sărbătorire este impusă de situația de urgență în sănătate, ce a fost anunțată din cauza pandemiei Covid-19.

”Înainte de hram, se va face o curățenie generală, așa cum se face tradițional peste tot. Nu vor fi concerte, nu vor fi hore de sărbătoare. Unicul lucru pe care-l recomandăm oamenilor e să meargă, în ziua de hram, la biserică, așa cum o făceau străbunii”, a declarat primarul Alexandru Ambros.

Startul hramurilor va fi dat de cartierul Dănuțeni, pe 4 august, când este pomenit Sf. Foca. Urmează apoi hramuri, pe 29 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului, numită în popor Sfânta Marie Mică, în cartierele Ungheni Vale, Ungheni Deal și Vasilica.

Ultimul cartier care-și sărbătorește hramul este Berești – pe 14 octombrie, când este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului.

De notat că aceste zile, când sunt marcate hramurile în cartierele municipiului, nu sunt declarate de odihnă. Este declarată zi de odihnă, conform Codului Muncii, doar 28 august, când Biserica creștină-ortodoxă prăznuiește Adormirea Maicii Domnului și este marcat oficial hramul municipiului Ungheni.

În contextul pandemiei de Covid-19, Primăria municipiului Ungheni face apel către cetățeni să fie precauți, să respecte recomandările specialiștilor și autorităților, să evite aglomerațiile, căci sănătatea e cea care contează cel mai mult.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(545 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: