Știați că există orez făcut din cartofi, cartofi dulci, rășină sintetică sau alte material sintetice? Mix-ul acestor ingrediente formează grăunțe asemănătoare cu cele de orez.

O privire aruncată în grabă asupra produsului nu este suficientă, pentru a face diferenţa, deoarece acestea sunt aduse la forma şi culoarea celor naturale, ceea ce le face şi mai greu de identificat.

De aceea e bine să știm cum verificăm orezul, pentru a ne convinge că e natural.

Iată câteva metode de verificare a calităţii orezului:

1. Testul în piuliță
Dacă veți pisa câteva boabe de orez, atunci orezul alb se va transforma în făină albă. Orezul fals se va transforma într-un praf gălbui.

2. Testul cu foc
Aprindeți orezul cu un chibrit. Orezul fals se va aprinde îndată și va mirosi a plastic ars.

3. Testul cu apă
Adăugați o lingură de orez într-un vas cu apă rece și amestecați foarte bine. Dacă orezul se va așeza la fund peste puțin timp, atunci orezul este natural. Dacă boabele de orez vor pluti deasupra apei, atunci trebuie să ştiţti că aţi cumpărat orez din plastic.

4. Testul „ciupercii”
În cazul în care doriți să aflați dacă orezul deja preparat este sigur, puneți puțin orez într-un vas închis ermetic și la loc cald. Peste câteva zile pe orezul natural va apărea mucegai, iar orezul fals va fi ca în prima zi.

Apropo, pe lângă orez, cele mai des falsificate sunt creveții și ciocolata.

Sursa: kiloremedii.ro

(598 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: