Ploile abundente din ultimele zile au dus la deteriorarea carosabilului din regiunea localității Vatra a drumului Chișinău-Ungheni. Aici s-a format un crater cu o adâncime de câţiva metri.

Foto: publika.md

Zona a fost încercuită, ca maşinile să nu se prăbuşească în groapa formată. Drumarii au intervenit duminică dimineaţa ca să remedieze situația.

Administraţia de Stat a Drumurilor a explicat, printr-un comunicat, că lucrările de evacuare a apelor din zona respectivă nu au fost finalizate şi că terasamentul s-a surpat din cauza cantităţii mari de precipitaţii.
Dacă se va dovedi că vina e a antreprenorului, acesta va remedia situaţia din cont propriu, astfel că bugetul proiectului nu va fi prejudiciat, se menționează în comunicatul respectiv.

Lucrările de renovare a drumului național R1 Chişinău-Ungheni au început în luna august 2014. Acestea trebuiau să fie finalizate în anul 2016, dar nici până acum drumul nu a fost dat în exploatare. Potrivit serviciului de presă al Administrației de Stat a Drumurilor, ultima porțiune de drum de pe acest traseu urmează să fie dat în exploatare în anul 2021.

Contractele de reabilitare a drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC  din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, finanțate de Banca Europeană de Investiții cu un cost total de 65,26 milioane euro.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1.091 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: