În aceste zile s-au înregistrat și primele cazuri de îmbolnăviri printre cadrele medicale. Este vorba de doi medici și o asistentă. Unul dintre ei este grav.

”Acest virus nu alege. S-a întâmplat să avem cazuri înregistrate și în rândurile lucrătorilor medicali. Am stabilit care sunt persoanele cu care au contactat cu aceste persoane, fiind, la rândul lor, monitorizați de medicii de familie”, a declarat Alexandru Cornei, șeful Direcției de Sănătate Publică Ungheni.

La Ungheni, în ziua de 13 mai, sunt 45 de cazuri înregistrate, dintre care 18 sunt tratate. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate la Sculeni, 13 la număr. Astfel, Centrul Medicilor de Familie din localitate și-a suspendat activitatea pentru 14 zile, începând cu 8 mai, conform hotărârii emise de către Comisia raională Situații Excepționale.

Câte un caz de îmbolnăvire sunt înregistrate în localitățile: Buzduganii de Jos, Năpădeni, Chirileni, Costuleni, Gherman, Pîrlița, Alexeevca, Bumbăta, Cetireni, Cornova, Măcărești, Valea Mare. Câte două cazuri sunt înregistrate în Petrești și Buciumeni. Opt cazuri sunt înregistrate în orașul Ungheni, iar altele 8 – în satul Cornești.

485 de persoane se află în carantină/autoizolare iar  cu statut de contactați sunt 148 de persoane.

 

 

 

(1.676 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: