Mai bine de un sfert din alegătorii din Circumscripția electorală uninominală nr. 16 Ungheni cunosc cine îi reprezintă în Parlament, urmare a votului uninominal.

Ludmila Guzun

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de platforma de monitorizare a promisiunilor electorale deFacto.md în perioada iulie-decembrie 2019, Ludmila Guzun, reprezentanta Partidului Democrat, fostă președintă a raionului Ungheni, în prezent deputată în Parlament, a acumulat un scor de recunoaștere de 27%, astfel plasându-se printre cei mai cunoscuți 10 deputați aleși în circumscripțiile uninominale cu un an în urmă, în luna februarie 2019.

Dânsa s-a clasat pe locul 8, surclasându-și colegi de partid mult mai titrați, cum ar fi Pavel Filip (15%), Alexandru Jizdan (16%) sau Dumitru Diacov (18%).

Ludmila Guzun este membră a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. Face parte din grupurile de prietenie cu Republica Belarus, cu Republica Cehă, cu Republica Elenă, cu Republica Polonă. Membră a Delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei.

Activitățile Ludmilei Guzun, la compartimentul ”Proiecte de initiative legislative” (potrivit site-ului Parlamentului Republicii Moldova), se rezumă la:
– Moțiune de cenzură asupra activității Guvernului
– Proiectul de lege pentru completarea articolului 4 și 5 din Legea Fondului de susținere a populației nr.827 din 18.02.2000
– Proiectul de lege pentru completarea articolelor 11 alin.1) și 12 alin.3) din Legea nr.1585 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală din 27.02.1998.

Sondajul a fost realizat în 45 de circumscripții uninominale de pe teritoriul Republicii Moldova, în afară de: circumscripțiile din stânga Nistrului,  din afara țării și din Circumscripția nr. 17 (Nisporeni), unde în perioada chestionării mandatul de deputat era vacant.
Eșantionul chestionarului: 4696 de respondenți din 177 de localități.

De notat că cei mai cunoscuți deputați din circumscripțiile uninominale care au acumulat un scor de 35% de recunoaștere sunt: Aliona Pilipețcaia (PSRM), Eleonora Graur (PDM), Liviu Vovc (Blocul ACUM), Ion Groza (independent). Președinta Parlamentului, Zinainda Greceanîi (PSRM), a acumulat un scor de doar 11%.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1.592 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: