În urma unei vizite la gimnaziul „Vasile Badiu” din Măgurele încă în luna noiembrie, Octavian Țîcu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a promis un lucru, iar pe 11 ianuarie această promisiune a fost realizată.

Grație lui, 14 copii au mers într-o vizită la Iași, România, împreună cu primarul localității, Andrei Căldare, directoarea gimnaziului, profesori și câțiva părinți au avut șansa de a explora câteva obiective turistice: Parcul Copou, Universitatea ”Ioan Cuza”, Mănăstirea Golia, Bojdeuca lui Ion Creangă, ghid fiind însuși Octavian Țîcu.

„Mi-am dedicat două zile de vacanță copiilor de la Măgurele, Ungheni, care la doar 30 km de la Iași, n-au fost niciodată în vechea capitală”, a scris Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook.

„Cu toții am rămas plăcut surprinși de ceea ce am văzut”, a declarat și Alexandra Roșca, directoarea gimnaziului. Potrivit ei, deputatul Octavian Țîcu a  confirmat că va organiza și cu alte eventuale destinații. ”Nu a fost o promisiune, dar în dependență de cum se vor aranja lucrurile”, a mai adăugat directoarea.

Iar copiii au rămas cei mai impresionați, mai ales că a fost prima lor vizită la Iași.

De subliniat că în luna noiembrie, Octavian Țîcu este originar din Costuleni și a venit la gimnaziul ”Vasile Badiu” din Măgurele cu o prezentare de carte și, totodată, cu o donație de cărți, colecția „Homo Moldovanus Sovietic. Teorii și practici de construcție identitară în R(A)SSM (1924-1989)”,  scrise chiar de el însuși.

(218 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: