Două persoane cu dizabilități locomotorii din Ungheni, Alexandru Cracan și Valeriu Romașco, s-au ales cu câte un scaun sportiv rulant. Acest lucru s-a datorat unei activități organizate de Junior Chamber International (JCI) Ungheni.

Duminică, 24 noiembrie, pe stadionul central din Ungheni s-a desfășurat o competiție între persoanele cu dizabilități locomotorii, în cadrul proiectului ”Șanse egale pentru o viață activă”, implementat de către JCI Ungheni.

”Având în vedere că JCI Ungheni și-a propus să stimuleze participarea activă a tinerilor cu oportunități reduse din raionul Ungheni, au fost organizate activități ce au permis strângerea de fonduri necesare achiziționării a două scaune sportive rulante destinate persoanelor cu dizabilități locomotorii”, a declarat Anatolie Cladicov,  membru JCI Ungheni, organizatorul evenimentului.

În continuarea acestei idei, s-au desfășurat o serie de probe sportive cu implicarea directă a persoanelor vizate: întrecere 100 m, baschet, tenis de masă, fotbal de masă. Iar Alexandru Cracan și Valeriu Romașco s-au evidențiat prin acțiuni și entuziasm, motiv pentru care au plecat acasă cu câte un scaun sportiv rulant.

De subliniat că proiectul ”Șanse egale pentru o viață activă” este parte a Programului Raional de granturi, ediția 2019, finanțat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și cofinanțat de Consiliul Raional Ungheni, coordonat și implementat de Direcția Educație Ungheni, cu suportul Centrului de Tineret Ungheni. ”Suntem mulțumiți de rezultatele proiectului și sperăm că prin această inițiativă vom mobiliza și mai mulți tineri să se implice civic. Important este că prin eforturi comune putem dezvolta comunitatea în care trăim”, a mai adăugat Anatolie Cladicov.

 

(91 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: