În primele opt luni ale anului 2019, în raionul Ungheni s-a constatat o creștere a accidentelor rutiere și a numărului de victime ca urmare a acestora.

Astfel, în această perioadă au fost înregistrate 30 de  accidente rutiere, soldate cu 4 decese și 29 de persoane traumatizate. Pe aceste cazuri au fost întocmite procese penale. Au mai fost înregistrate 190 de accidente minore, fiind întocmite procese contravenționale. Despre aceasta a comunicat Ruslan Grecu, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Potrivit dânsului, principalele cauze care au dus la comiterea accidentelor rutiere în Ungheni au fost: depășirea limitei de viteză, viteza neadecvată vizibilității, condițiilor sau situației rutiere,  necuplarea centurii de siguranță sau încălcarea regulilor de circulație rutieră de către pietoni. ”Bucură faptul că, în ultimul timp, avem o diminuare a accidentelor comise de persoane aflate în stare de ebrietate și asta se datorează măsurilor de informare pe care le efectuăm”, a punctat Ruslan Grecu.

Angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni vin cu câteva sfaturi, respectarea cărora, zic ei, ar diminua  numărul accidentelor rutiere și, implicit, al numărului de victime.

Este vorba de: respectarea limitei de deplasare a unităților de transport prin localități până la 50 km/oră, iar în afara acestora – 90 km/oră. Totodată, este necesar de a cupla centurile de siguranță; de a dota automobilele cu scaune pentru copii; de a renunța la folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii automobilului. ”Mai pe scurt, este necesar de a se respecta Regulamantul circulației rutiere”, a precizat Ruslan Grecu.

(519 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: