Două autospeciale, diverse utilaje și echipamente au ajuns la posturile de pompieri voluntari din  Sipoteni și Onișcani. O parte din acestea vor fi oferite postului de pompieri voluntari în proces de creare la Bravicea.

 

 

”Astfel raionul Călărași își fortifică capacitatea de intervenție în cazul situațiilor excepționale, precum și capacitatea de prevenire și înlăturare a consecințelor unor asemenea situații”, a scris pe contul său de Facebook președintele raionului Călărași, Sergiu Artene, Dânsul a transmis mulțumirile sale primarului de Buhl, Hubert Schnurr, dar și întregii sale echipe, care au contribuit la acest ajutor important.

Ce au primit posturile de pompieri?

Unifome pentru pompieri, lanterne, coșuri pentru transportarea furtunului, scurte de intervenție, seturi de ridicare hidraulică, saci de dormit, unitate de comandă cu furtunuri, generator de curent electric, utilaj hidraulic, blocuri de substructură pentru accidente rutiere, compresor de aer cu benzi de umplere, perne de etanșare a țevilor cu reductor de presiune

De notat că orașul Buhl s-a înfrățit cu raionul Călărași în 1991.
”În 2016, după 25 de ani de colaborare în diverse domenii, a început colaborarea și în ceea ce privește pregătirea în situații de urgență”, a subliniat  Vasile Zaharia, șeful servicului pompieri voluntari din Sipoteni, cel care, împreună cu delegația germană, a adus lotul de ajutoare.

De atunci, la Călărași au tot venit ajutoare menite să asigure securitatea oamenilor împotriva incendiilor și altor situații excepționale.

(265 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: