Pe 31 august, la Călărași, a fost  semnat un Acord de colaborare economică și culturală între Consiliul raional Călărași și Primăria comunei Miroslava din Județul Iași, România.

Dan Niță, primarul comunei Miroslava s-a declarat onorat de parafarea acordului de colaborare cu călărășenii. Dânsul i-a invitat pe toți în ospeție, dându-le asigurări că vor fi primiți cu cinste.

”Chiar dacă noi suntem o comună, iar dumneavoastră un raion întreg, nefiind echivalenți în ceea ce privește unitatea administrativă, țin să vă informez că localitatea pe care o conduc numără aproximativ 35 de mii de locuitori, fiind una dintre cele mai prospere comune din România”, a subliniat primarul, după care a mai adăugat: ”Mai nou, aici s-a mutat zona industrială a municipiului Iași, iar acum ne mândrim cu cel mai mare parc industrial din zona Moldovei”.

Totodată, primarul a vorbit despre cooperarea începută deja cu raionul Călărași, prin conturarea a trei proiecte importante, aflate în stadiu de evaluare, pe care s-a arătat sigur că vor fi implementate în scurt timp. Potrivit lui, aceste proiecte vor aduce cu sine oportunități pentru ambele entități administrative.

La rândul său, Sergiu Artene, președintele raionului Călărași s-a arătat mândru de realizările făcute în colaborare cu frații de peste Prut, subliniind aici înfrățirea cu Consiliul județean Prahova, care s-a realizat acum circa patru ani și a adus doar beneficii la nivel cultural și economic, iar acum a adus raionului o înfrățire cu Miroslava. Astfel, președintele s-a arătat convins că proiectele care urmează să fie implementate cu sprijinul autorităților române vor duce la dezvoltarea comunității.

 

(63 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: