”Pas politic foarte important”, așa a catalogat decizia unui grup de unioniști din Ungheni de a adera la Partidul Unității Naționale (PUN) Mihai Goian, liderul unioniștilor ungheneni.
Evenimentul s-a produs pe 25 iulie curent, în prezența șefului PUN, Anatol Șalaru.


„Analizând împreună toate oportunitățile de aderare, am decis împreună să ne alipim la un partid politic puternic, Partidul Unității Naționale, care este unicul din cele unioniste înfrățit cu un alt partid din România”, a anunțat pe pagina sa de facebook Mihai Goian.

Dânsul a subliniat că un factor important în decizia luată a fost prezența unor personalități în partidul respectiv, printre care Mihai Goian îi numește pe: Trăian Băsescu, președintele de onoare al PUN, Anatol Șalaru, președintele executiv, Ana Guțu, prim-vicepreședinte.

Totodată, afirmă Mihai Goian, decizia echipei unghenene a fost luată în dorința de a întări unionismul. ”Orice încercare de a construi ceva nou pe eșichierul unionist este doar o acțiune de dezbinare a forțelor unioniste și scăderea șanselor unioniștilor pentru următoarele alegeri locale, dar și parlamentare. Aderarea la un partid existent, dar fără forță, este aceeași acțiune de dezbinare a forțelor unioniste”, a explicat dânsul.

Mihai Goian a anunțat că, împreună cu el, au aderat la PUN și câțiva dintre colegii săi, printre care: Veaceslav Groza, Dumitru Groza, Eudochia Sacaliuc, Corneliu Scripnic, Nina Burlacu. A aderat și Petru Jantuan împreună cu 6 colegi din satul Măcărești, care, așa cum susține Mihai Goian, au fost anterior la PAS și ”au rămas dezamăgiți de acțiunile politice ale guvernării”.

(670 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: