În fotografie: Ala Nemerenco

Proaspăta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, susține că va fi schimbată modalitatea de numire a conducătorilor instituțiilor medicale.

Se știe foarte bine că mulţi şefi de spitale, de centre ale medicilor de familie sau de sănătate, precum și de alte  instituții medicale din Republica Moldova au fost numiţi, atât  în perioada guvernării Partidului Democrat din Moldova, cât și anterior, pe criterii politice. Aceștia erau obligați să adere la partidele aflate la guvernare, să lucreze pentru ele sau, cel puțin, să le fie loiali.

Se pare că, la momentul de față, se dorește eliminarea unor astfel de practici.

”Vom schimba modalitatea de numire a conducătorilor instituțiilor medicale. Vom pune accent doar pe competență, profesionalism și competiție. Vom face ne-eligibili pentru funcțiile de conducere pe cei care au conflict de interese, vin pe filiere de partid sau nu sunt doriți de colectivele medicale”, a declarat Ala nemerenco într-un interviu pentru ”Jurnal de Chișinău”.

Dânsa a mai spus că există deja o schiță de proiect în acestr sens. ”Vom lucra la acest proiect”, a dat asigurări ministra.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(6.159 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: