Autostrada Unirii şi podul peste Prut la Ungheni nu sunt proiecte fanteziste, ci proiecte perfect realizabile, doar că de durată.

Este opinia ambasadorului României în Republica Moldova, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, care a fost exprimată la Punctul pe AZI de la TVR MOLDOVA.

„Autostrada leagă vestul României de estul României. Propunerea a fost că dacă acea autostradă va ajunge la Iaşi, ea să fie prelungită şi până la Chişinău. E firesc să legi Chişinăul de Europa prin intermendiul României”, spune ambasadorul român.

Reamintim că, cu doar câteva zile în urmă, presa română scria: ”Construcția autostrăzii Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Autostrada Unirii – n.n.) ar putea fi amânată”

Cât despre Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chișinău, diplomatul a declarat că a fost recent la Bucureşti şi ştie că au fost semnate toate contractele şi vor începe lucrările simultan pe toate cele şapte tronsoane ale respectivului traseu.

„Ca să ajungi aici trebuiau parcurse etapele anterioare. Proiectul tehnic nu este unul de nedăpăşit. Odată ce ai construit este important ca această ţeavă să aibă şi consumator final. Partea română este ferm hotărâtă să-şi respecte angajamentele din contractul Gazoductului Iaşi – Ungheni”, a punctat Daniel Ioniţă.

(342 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: