În fotografie: Iulia Pancu

După ce a semnat, acum o săptămână, ”Declarația pentru apărarea Republicii Moldova”, în care actuala prim-ministră, Maia Sandu, este numită trădătoare de țară și că încearcă să uzurpeze putrerea în stat, vicepreședinta (președinte interimar) raionului Ungheni, Iulia Pancu, susține că autoritățile publice locale se vor conforma și vor munci în continuare.

”Cum mi-am făcut munca, așa și o voi face”, a declarat dânsa pentru EXPRESUL, subliniind că menirea autorităților este să asigure activitatea în teritoriu. Dânsa s-a arătat deranjată de faptul că anumite persoane vin cu critici sterile, fără să aducă și probe, fără să cunoască oamenii pe care-i critică și activitatea acestora.

Fiind întrebată de ce a semnat o Declarație, în care limbajul e departe de cel diplomatic (ex.: tentativele de uzurpare a puterii de stat ale trădătorilor Dodon, Sandu și Năstase; cerem trădătorilor de țară – Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, să se retragă și să nu ducă Republica Moldova în haos) și, mai ales că Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităilor Locale din Moldova (CALM) a făcut un apel către autoritățile publice locale să nu se implice în politică, Iulia Pancu a explicat: ”A fost o circumstanță. Așa am văzut atunci lucrurile. Iar de apelul lui Viorel Furdui am auzit mai târziu, căci nu a fost făcut oficial”.

În altă ordine de idei, dânsa a spus că își dorește ca noii miniștri ai Educației și ai Sănătății să se țină de cuvânt și să depolitizeze aceste domenii importante, așa cum au promis în prima lor zi de activitate, chiar dacă, așa cum a subliniat vicepreședinta, ”e bine să avem părerile personale”.

Iulia Pancu a dat asigurări că, oriunde se va afla, indiferent ce post va ocupa, va munci conștiincios cum a făcut-o și până acum.

Iulia Pancu este membră a Partidului Democrat, președinta organizației de femei Ungheni a PDM, membră a Consiliului Național a PDM. În perioada 2011-2015, a fost vicepreședintă a raionului, fiind propusă în această funcție de PDM. Din 2015 până la finele anului 2018, a fost șefa Direcției Educație, fiind propusă de același partid. În decembrie 2018, este aleasă vicepreședintă a raionului Ungheni.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(3.069 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: