”Vă rugăm să ne susțineți! Proiectul nostru, unicul proiect finalist din Republica Moldova, realizat la grădinița-creșă ”Prichindel” din satul Bușila este unul din cei șase finaliști. Avem nevoie de votul și susținerea dumneavoastră”, scrie Valeriu Todirică, primarul de Bușila, pe pafina sa de Facebook.

Haideți cu toții să-l susținem, acordând câte un vot pentru proiectul ”Executarea lucrărilor de eficiență energetică a zidurilor și tavanelor exterioare și construirea unei centrale termice de biocombustibil solid la Grădinița ”Prichindel” din Bușila, Ungheni (Moldova, Program bilateral), lansat de Consiliul Europei.

O puteți face, accesând saitul: https://voting.eapenergyawards.eu/

De subliniat că la grădinița din Bușila are loc un proiect pentru a rezolva două probleme majore cu care se confruntă comunitatea locală – protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 din instalațiile de încălzire cu combustibil solid (cărbune) prin înlocuirea acestora cu brichete de biomasă solidă și reducerea cheltuielilor pentru încălzirea grădiniței în condiții de temperatură scăzută prin utilizarea măsurilor de eficiență energetică pentru pereți și plafoane și prin utilizarea surselor locale de energie regenerabilă.

Proiectul a menționat că majoritatea surselor de energie din Moldova sunt importate și că prețul lor pe piața mondială este în continuă creștere. Pentru a reduce dependența de aceste surse de energie, proiectul a decis să se concentreze asupra surselor regenerabile de energie, care sunt locale, mai ieftine și mai ecologice, iar utilizarea lor este mult mai eficientă. În timpul implementării proiectului, vechea centrală de încălzire și echipamentele vechi care au funcționat pe combustibil solid, și anume cărbune, au fost înlocuite cu o nouă centrală de încălzire care funcționează pe brichete de biocombustibili solizi cu echipamente noi avansate. În plus, izolarea termică a pereților exteriori și a tavanului a fost realizată pentru a păstra energia nou produsă.

Stimați colegi, prieteni, toți ce-i care ne cunosc – vă rugăm urgent să ne susțineți, Proiectul nostru realizat la grădinița-creșă Prichindel din satul Bușila este unul din cei 6 finaliști la Bruxel. Avem nevoie de votul și susținerea și votul DVS, Suntem unicul proiect finalist din Republica Moldova, Votați vă rog accesînd saitul https://voting.eapenergyawards.eu/

Publiée par Valeriu Todirica sur Dimanche 2 juin 2019

 

(110 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: