Sergiu Ursu
Alexandru Reva

Deși s-a născut la Sipoteni, despre Sergiu Ursu, până nu demult, aproape niciun localnic nu cunoștea nimic.  De mic, a plecat cu familia la Chișinău. A fost muzician de profesie, a lucrat professor, apoi angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Acum trei ani, a decedat în urma unui stop cardiac, la vârsta de doar 30 de ani.

Chiar recent, lui Sergiu Ursu i-a fost acordat, post-mortem, titlul ”Cetățean de onoare al comunei Sipoteni”. Același titlu i-a fost conferit și prietenului său, Alexandru Reva.

Cei doi au reușit, în scurtul timp care l-au avut la dispoziție, să impresioneze prin cântecele lor, fiind invitați chiar de celebrul interpret român, Paul Surugiu-Fuego, la emisiunea ”Familia Favorit” de la Favorit TV.

Vedeți unul dintre cântecele interpretate de cei doi – ”Pentru țară”, text și muzică de Maria Stoianov: https://www.youtube.com/watch?v=FeDQYLtwEcY

”Deși nu m-am născut la Sipoteni, nu înseamnă că Sipoteniul mi-e străin. Am fost de multe ori acolo. Fiind, acum, și cetățean de onoare aș comunei, voi face mult mai multe lucruri frumoase pentru Sipoteni”, a declarat pentru EXPRESUL, Alexandru Reva.

Ceilalți 9 cetățeni de onoare ai comunei Sipoteni sunt: Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Republica Moldova, Mircea Eșanu, fostul director executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, Ruslan Vdovicenco, antreprenor cu origini sipotenene, stabilit cu traiul în SUA, Hans Kohler, președintele organizației ”Moldova Project” din Austria, Vasile Zaharia, angajat al Direcției Situații Excepționale Chișinău, Ilie Rău, președinte al raionului Călărași în perioada 2008-2015, Ștefan Chitoroagă, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare în anii 2009- 2013, Nicolae Chitoroagă, profesor de fizică la liceul din sat, Ion Trifan, muzicant.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(643 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: