Cei opt curajoși

Zis și făcut. Pe 11 mai, deputatul ACUM, Dumitru Alaiba, a mers cu bicicleta până la Ungheni, așa cum a promis săptămâna trecută. L-au însoțit, vorba dânsului, șapte bravi cicliști.

”A fost primul #ProtestAntrenament. Poate mai facem, așa că pregătiți bicicletele”, a scris dânsul pe blogul său, alaiba.md.

După ce a parcurs 100 de kilometri cu bicicleta pe traseul Chișinău-Ungheni, dânsul a venit cu unele concluzii privind calitatea lucrărilor efectuate, însoțite și de o galerie foto. Iată concluziile la care a ajuns deputatul:
1. Acest drum trebuia să fie finalizat în 2016. Suntem în 2019 și lucrările încă nu sunt nici pe aproape gata. Trei ani ratați în care acest drum ar fi putut alimenta creșterea economică în regiune, conectând regiunile la capitală și la hotarul cu UE.
2. Lucrările executate sunt de proastă calitate. Acest drum nu va ține mult și va trebui să-l mai reparăm odată.
3. Drumul costă un milion de euro per kilometru, dar nu arată de un million de euro kilometru. Europenii ne-au dat și bani. Bani avem. Rușine nu avem.

Iată și câteva fotografii:

Cât transport s-a stricat prin gropile astea și câți bani au cheltuit oamenii din buzunar pentru a-și repara mașinile?
Aici trebuia să fie drum încă în 2016. Avem și bani. Rușine nu avem.
Nici nu mai știu – acest drum deja e stricat, sau încă nu e reparat?

Mai multe fotografii vedeți AICI

”Ultimul termen anunțat pentru finalizare, cică, e sfârșitul anului 2019. Eu am dubii că acest proiect va fi finalizat în următoarele șapte luni (sublinierea noastră). Dar problema și mai mare este că drumul „reparat” se strică din urmă. Tare sper ca cineva să răspundă pentru această risipă de bani și pierdere de timp”, a mai scris deputatul, după care a menționat cine se face responsabil, în viziunea sa, pentru gestiunea proastă a proiectului respectiv: Ministerul Economiei și Infrastructurii și Administrația de Stat a Drumurilor.

Între timp, Ministerul Economiei și Infrastructurii a emis un comunicat de presă, în care declară că ”lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni sunt în plină desfășurare, la moment drumul este gata în proporție de peste 60%”.
„Nu mai putem tolera restanțele, cetățenii așteaptă de ani buni ca acest tronson să fie reparat”, a declarat ministrul Chiril Gaburici, subliniind că pentru guvernare este important ca acest drum să fie dat în exploatare cât mai repede.
”Reprezentanții companiilor dau asigurări că finalizarea traseului va fi gata până în luna noiembrie 2019”, se mai arată în comunicat.

Pe 13 mai, deputatul Dumitru Alaiba a făcut o interpelare în adresa Ministerului Economiei și Infrastructurii, în care solicită informații privind banii încasați sub formă de penalități de la firmele constructoare, dacă au fost sau nu sub-contractate unele lucrări și echipamente cu companii-terțe, precum și care este poziția oficială a ministerului privind calitatea lucrărilor.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(491 vizualizări)


( ! ) Notice: Undefined variable: commenttitle in /var/www/expresul.md/htdocs/wp-content/plugins/facebook-comments-sync/comments.php on line 51
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001404520{main}( ).../index.php:0
20.0001405304require( '/var/www/expresul.md/htdocs/wp-blog-header.php' ).../index.php:18
30.20828747848require_once( '/var/www/expresul.md/htdocs/wp-includes/template-loader.php' ).../wp-blog-header.php:73
40.21218773128include( '/var/www/expresul.md/htdocs/wp-content/themes/alpha/single.php' ).../template-loader.php:74
50.44619382760comments_template( ).../single.php:149
60.44729409008require( '/var/www/expresul.md/htdocs/wp-content/plugins/facebook-comments-sync/comments.php' ).../comment-template.php:1472

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: