Imediat după ședința cu managerii școlari din raionul Ungheni, planificată pentru miercuri, 20 februarie, Iulia Pancu, vicepreședinta raionului Ungheni, a intervenit și a solicitat ca doritorii să rămână la o întâlnire cu doi candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fătă să concretizeze numele lor.
Dar, până au venit aceștia, dânsa i-a rugat pe cei prezenți să iasă afară, pentru a aerisi sala.
Majoritatea s-a conformat solicitării, nu și eu.

Atunci, s-a apropiat de mine un funcționar din cadrul Consiliului Raional Ungheni și mi-a zis că sunt așteptată afară de către niște bărbați necunoscuți, care solicită ca ”presa” să iasă.
Am refuzat.

Coincidență sau ba, dar peste câteva minute s-a apropiat un angajat al Direcției Educație, care mi-a propus să ieșim afară pentru a discuta un subiect, care, am stabilit ulterior, nu mai era de actualitate. Iarăși am refuzat să ies.

Într-un final, oamenii au început să intre în sală: manageri școlari, funcționari publici, lucrători din cultură.

Și-au făcut apariția și cei doi candidați, ambii reprezentanți ai Partidului Democrat: Ludmila Guzun, care candidează în Cicumscripția nr. 16 Ungheni, și Vladimir Plahotniuc, care candidează în Cicumscripția nr. 17 Nisporeni.

Chiar dacă cei prezenți erau în marea lor majoritate din raionul Ungheni, primul a luat cuvântul Vladimir Plahotniuc, care a și utilizat cea mai mare parte din timpul preconizat pentru această întâlnire. Dânsul nu a pregetat să spună că-și trage rădăcinile din satul Costuleni, unde au trăit buneii lui. A reamintit că este orginar din raionul Nisporeni, după care a promis că va acorda o atenție mai mare raionului Ungheni, dar asta, vorba lui, ”să rămână între noi”. A recunoscut
că, în perioada guvernării PDM, Ungheniul a fost cam uitat.

Cei prezenți la adunare nu au avut întrebări, ci, mai mult, laude și osanale partidului de la guvernare.
Imediat ce întâlnirea s-a terminat, Iulia Pancu s-a apropiat și m-a întrebat dacă nu m-am plictisit, și de ce interesul mi-a fost atât de mare. După un schimb scurt de replici, mi-a spus doar că, uneori, presa distorsionează faptele și ar fi bine, atunci când există întrebări, să solicităm răspunsuri de la organizatori.

(3.162 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: