Cum s-au terminat hramurile prin sate, au început alte vizite, alte acte de caritate făcute de depudați și oameni din politică. De parcă alte ocupații nu presupune funcția lor.
Au început vizitele prin școli și grădinițe, căci aici e partea mai sensibilă – copiii. Cadouri pentru ei, ajutoare pentru familiile social vulnerabile, vizite pe la aziluri de bătrâni, iar unii au început  să facă și spoturi video despre cum ajută oamenii și cât de mult iubesc acest pământ.

Da, într-adevăr, unii dintre voi ”iubiți” atât de mult acest meleag, că vă trimiteți familia din țară și rămâneți ca să o falimentați. Să falomentați republica Moldova și să vă bateți joc de popor. Dar aceasta-i altă temă.

Să vorbim despre următoarele  alegeri și cum are loc promovarea politicienilor la noi, pentru că acesta este și motivul tuturor faptelor bune ale guvernanților în această perioadă.
Da, vin alegerile, drag popor.

Oamenii aflați la guvernare, cel puțin la noi,  nu fac nimic fără a primi ceva în schimb. Da oare, mă întreb, să nu-i fi învățat cineva  de mici că trebuie să facă bine fără a aștepta să primească ceva în schimb? Fără a aștepta un vot, când vor crește mare și vor deveni deputați? Se pare că nu.

Spre marele nostru noroc, avem sute de exemple de oameni, care ajută copiii, care încearcă să le readucă un zâmbet pe față absolut dezinteresat, fără a altepta să li se dea ceva în schimb.
Oameni simpli aduc camioane cu daruri din Germania, Marea Britanie, Elveția.
Ne mândrim cu cei plecați, oameni din diaspora care nu au uitat de unde au pornit. Luptă pentru un strop de bine, trimis moldovenilor prin echipamente medicale, medicamente și alte ajutoare necesare aici, unde sărăcia prinde tot mai mult rădăcini.

Și acești oameni, tot de pe acest meleag, nu așteaptă  ceva în schimb, o fac cu toată inima, pe când ai noștri guvernanți, ce stau la cârma acestei țărișoare, fac ceva în folosul oamenilor doar în ajun de alegeri și atunci filmați și fotografiați de cine vrea și cine poate. Un sac de cartofi, un kilogram de orez și… votați-ne la următoarele alegeri.

Știu că această temă se repetă la fiecare ajun de alegeri, dar nu putem să trecem cu vederea vicleșugul și mizeria care se întâmplă și naivitatea unora, care o acceptă, care zic că așa e bine. Sau și mai rău, spun fără pic de reținere: Și ce dacă Șor o furat, dar o dat și la oameni!”. Iată așa. Mai sunt și naivi din cei, care se declară creștini ortodocși, dar uită că furtul, indiferent de circumstanțe, e furt și e păcat, nemaivorbind de păcatul care ne impune azi să achităm taxe imense pentru a întoarce un miliard în bugetul statului.

Dacă nu-s șantaje, dosare și oameni amenințați, atunci băgăm un pic de cereale, un sac de zahăr și vreo sută de lei. Aceasta este arma voastră, arma actualei guvernări.

Dar oamenii se vor răscula, o să-i ajungă într-o zi cuțitul la os. Să vedeți ce va fi atunci.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(189 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: