Foto: gazetaph.ro
Foto: gazetaph.ro

Înfrățirile vor aduce bunăstare începând cu 2019. Primăriile din Republica Moldova, care au semnat acorduri de înfrățire localitățile din România, vor putea beneficia de finanțare de la bugetele locale ale acestora sau din fondurile europene destinate administrației publice locale de peste Prut, scrie www.ziarulnațional.md, făcând referire la infoprut.ro.

În acest sens, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, care prevede și aprobarea finanțării de către autoritățile locale din România a unor proiecte propuse de autoritățile locale din R. Moldova, în baza înfrățirilor, informează

„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din R. Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ – teritoriale din R. Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ.

De la începutul acestui an, peste 160 de localităţi din R. Moldova au semnat acorduri de înfrăţire cu localităţi din România. În total, numărul acestora ar depăși cifra 500.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(100 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: