Și-a dedicat întreaga-i viață muzicii și educației tinerei generații.

A fost, mai bine de 40 de ani, profesor de muzică la școala din orașul Cornești. Numele lui a rămas pentru totdeauna în istoria ansamblului de muzică și dansuri populare ”Drăgaica” din Pîrlița, în istoria ansamblului ”Codrenii” de la Cornești.

Este vorba de neobositul Vitalie Cojocaru.
Pe 8 noiembrie curent, ar fi împlinit 70 de ani. Avea încă  multe planuri și proiecte, dar o boală nemiloasă i-a frânt aripile acum doi ani.

În semn de recunoștință și pioasă amintire, Școala de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din Cornești a decis să inițieze un festival-concurs de interpretare muzicală în memoria lui Vitalie Cojocaru, cu genericul ”Viața lui a fost un cântec”.

”În acest an, și-au anunțat participarea 17 acordeoniști de la școlile de muzică din raionul Ungheni. În plus, cu această ocazie, am reînviat ansamblul vocal de femei, pe care l-a creat cândva Vitalie Cojocaru și cu care a obținut numeroase aplauze și premii”, a menționat Ina Bilețchi, directoarea Școlii de Arte din Cornești.

Va fi un eveniment pe cinste. ”Sperăm să fie pe măsura vieții și activității lui Vitalie Cojocaru, pe care l-am admirat și l-am apreciat nu numai noi, ci și toți cei care l-au cunoscut”, a mai spus dânsa.
De notat că sponsorul general al festivalului va fi nimeni altul decât fratele lui, Dionis Cojocaru, cunoscut om de afaceri din Ungheni.

Festivalul se va desfășura pe 9 noiembrie, cu începere de la ora 12.00, în incinta Școlii de Arte ”Doina și Ion Aldea-Teodorovici” din Cornești.

Sunt așteptați la spectacol toți doritorii.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1.028 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: