În fotografie: pe traseul Chișinău-Ungheni
Foto: Lucia Bacalu

Nu a trecut nici o lună de la anunțarea unui nou termen pentru darea în exploatare a drumului Chișinău-Ungheni și iată că ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, vine cu un alt termen.

Dânsul a declarat, pe 4 octombrie, în cadrul emisiunii ”Moldova în direct” de la postul public de televiziune că reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni va fi fi încheiată până la sfârșitul anului 2019.

Cu două săptămâni în urmă, însă, serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor afirma că ultima porțiune de drum de pe acest traseu urmează să fie dată în exploatare în anul 2021.

În cadrul emisiunii ”Moldova în direct”, ministrul Gaburici a precizat că lucrările de reparație a drumului respectiv au fost reluate.

Dânsul a recunoscut că „eram în situația să pierdem finanțarea pentru reconstrucția drumului Chișinău-Ungheni”, din cauza contractului ”problematic”.

Reamintim că startul reabilitării drumului Chișinău-Ungheni a fost dat pe 20 august 2014. Atunci s-a promis că cele două companii selectate – Evracson (Azerbaijan) și OHL ZS (Cehia) au la dispoziție 24 de luni pentru realizarea proiectului respectiv, care va costa 80 milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană de Investiții.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(214 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: