Bustul lui Alexandru cel Bun de la Nisporeni
Bustul lui Alexandru cel Bun de la Nisporeni

În timp ce la Nisporeni,  de mai bine de patru luni, stă mândru, pe un soclu, în scuarul din preajma primăriei, bustul domnitorului Alexandru cel Bun, Guvernul Republicii Moldova abia acum aprobă, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, edificarea acestuia.

Decizia a fost luată pe 24 septembrie 2018. În informația oficială de la Guvern găsim și descrierea lucrării: postamentul pe care va fi amplasat bustul va avea o înălţime de 2,30 metri, iar bustul – dimensiunile de 101x 88×48 cm şi va fi turnat din bronz.

”Bustul va fi edificat conform unui proiect avizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect, executarea, edificarea bustului și amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din mijloacele financiare ale bugetului orașului Nisporeni”, se mai arată în comunicat.

Scurt și pe înțelesul tuturor, doar că bustul lui Alexandru cel Bun stă bine mersi în fața Primăriei Nisporeni deja de patru luni!

Pe 13 iunie, Expresul.md titra: ”După Ferdinand I, la Nisporeni s-a stabilit și Alexandru cel Bun”.  Bustul fusese dezvelit pe 26 mai, ”într-o atmosferă festivă, cu oaspeți de marcă și lume peste lume”.

În ajun, pe 25 mai, primarul de Nisporeni, Grigore Robu, a postat pe pagina sa de facebook o fotografie cu bustul lui Alexandru cel Bun, instalat în fața primăriei, cu acel bust care, dacă e să credem Deciziei Guvernului, abia urmează să fie edificat.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(153 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: