Mihail Agafița
Mihail Agafița

Mihail Agafița, prim dirijor și director artistic al Orchestrei Simfonice la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, orginar din orașul Călărași

Întâi de toate, i-aș mulțumi profesorului meu de vioară, Dumitru Haisan. El este cel care m-a adus pe calea muzicii și, datorită lui, am îndrăgit-o. Din păcate, dânsul nu mai este printre noi ca să îi transmit toată recunoștința mea.

Tuturor pedagogilor le doresc multă răbdare, multă inspirație și creativitate în munca pe care o desfășoară zi de zi.

 

 

Vlad Burlea
Vlad Burlea

Vlad Burlea, compozitor, originar din Bravicea, Călărăși

Dacă e să vorbim de școala generală din Bravicea, și acum îmi amintesc de învățătoarea mea Alexandra Gurschi. Era o doamnă cultă, îngrijită, atentă cu fiecare.

De la Colegiul de muzică ”Ștefan Neaga” îmi aduc aminte de profesorii: Tatiana Lupan și Pavel Rusu, de șeful de catedră, Loghin Țurcanu, care s-au implicat direct în formarea mea, ca mai apoi să devenim și prieteni apropiați.

Ar trebui să-i mulțumesc și compozitorului Gheorghe Mustea. Datorită lui, nu am abandonat compoziția muzicală. Acum suntem buni prieteni și colegi.
Deși timpurile nu sunt cele mai favorabile pentru pedagogie și se conturează o criză clară, le doresc tuturor să aibă răbdare și speranța că toate vor reveni pe un făgaș normal.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(52 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: