21 septembrie, zi de sărbătoare. Creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului. Noi am mers la Cîrneștii Nisporeniului să vorbim cu oamenii de acolo despre știrile false. Este un sat mic, cu circa 600 de locuitori.

Stația Cîrnești

Ajunși în sat, am căutat centrul. În două minute de mers cu mașina am ajuns în celălalt capăt al satului.

Am văzut o femeie în zare, am strigat-o, ne-am apropiat și am întrebat-o unde este centrul satului, voiam să facem un popas.

”Întorceți-vă un pic înapoi, acolo este un băruleț. Iaca și eu de acolo vin, mi-am luat un pachețel de drojdie. Acolo și este centrul satului”, a zis femeia.

O luăm la întrebări:

– Dar aveți și alte magazine aici.

– Mai avem un magazin și atât, răspunde.

– Dar un oficiu al medicului de familie, un punct medical?

– Ei, de unde? Vine o dată în lună un medic în sat, se oprește acolo la marginea satului, într-o casă. Poți să mori cu zile aici.

Ne-am luat la revedere și am mers la barul din centrul satului, indicat de femeie.

Era închis. Trebuie să suni la poartă ca să iasă vânzătoarea. Între timp ne-am întâlnit cu un alt localnic. Dânsul ne-a povestit că în Cîrnești există o școală mică și o grădiniță, există o capelă micuță situată în cimitirul satului, unde merg creștinii și se roage. O nouă biserică abia acum se construiește. Mai este și un cămin de cultură care e închis. Iar cel mai dureros este că pleacă tinerii din sat.

Scopul nostru a fost atins: am informat oamenii despre știrile false și s-au bucurat când le-am dat pliantele informative, chiar mulțumindu-ne că facem acest lucru.

Noua biserică în construcție
Căminul de cultură
Punctul medical

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(2.082 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: