Expresul

Un festival off-line organizat de tinerii nisporeneni

Foto: nataliaionel.com

Tinerii din Nisporeni au pus ”STOP” pe filtrele de pe Facebook și Instagram şi au dat ”PLAY” celor mai frumoase momente din viață.

Și-au lăsat telefoanele acasă, și-au dar întâlnire în oraș, distrându-se de minune, fără internet.
Este vorba de mai mulți tineri, părinți și copii din Nisporeni care au participat la festivalul ”Offline Fest”, organizat în perioa-da 11-12 august.

Ideea festivalului cu sloganul: ”Bucură-te de momente speciale din afara in- ternetului”, aparține echi-pelor de voluntari din Nisporeni ”YardSaleMd” și ”Noua Generație”.

”În România s-a desfășurat Festivalul Luminilor și ne-am gândit că ar fi frumos să facem ceva de genul acesta și în localitatea noas-tră. Așadar, am creat propriul nostru festival”, a declarat pentru ”Expresul”, Nina – Cătălina Popa, una dintre voluntarii organizatori. Potrivit dânsei, ideea principală a fost de a arăta oamenilor micile bucurii din spatele internetului.

Astfel, timp de două zile, copiii, tinerii, dar și adulții s-au putut bucura de foarte multă distracție.

În prima zi a festivalului a avut loc, pe lângă tot felul de distracții, și un mini-concert, unde au cântat tinere talente din Nispo-reni, dar și interpreți autohtoni de muzică rap: Ma- ni și Feoctist. Iar la final, cei prezenți au vizionat un film în aer liber.

În cea de-a doua zi, surpriza festivalului a fost lansarea lampioanelor în aer. ”Accentul l-am pus pe tineri, ei sunt mai obsedați de internet, dar am contat și pe prezența a diferitor categorii de vârstă. La anul, la sigur, va fi mai bine”.

Organizatorii vor să formeze o tradiție iar la anul promit să vină cu mai multe suprize și  distracție.

(166 vizualizări)