Expresul

FOTO | Astăzi va fi inaugurat oficial drumul de ocolire a orașului Ungheni. Vedeți cine va participa la festivitate

Astăzi, 3 august, după mai multe promisiuni și amânări, drumul de ocolire a orașului Ungheni va fi inaugurat oficial.

Inițial, panglica ar fi trebuit să fie tăiată luni, 31 iulie, la ora 15.00. Evenimentul a fost amânat, însă, pentru că, așa cum ne-au spus reprezentanții agenției de comunicare, condițiile meteo nu permit.
Contactată de ”Expresul”, Aliona Podgorschi, reprezentantă a agenției respective, a precizat că deschiderea oficială a drumului de ocolire va ave aloc pe 3 august, la ora 15.00.

Urmează să participe: prim-ministrul Republicii Moldova, ministrul Economiei și Infrastructurii, reprezentanți ai UE, BERD, BEI și autorități locale.

Reporterul ”Expresul” a fost la fața locului în ziua de duminică, 29 iulie. Un muncitor pe care l-am întâlnit, a recunoscut că nu știe despre eveniment, precizând că mai este de lucru.

Reamintim că  prima promisiune de inaugurare a drumului a fost făcută în iunie 2016. Apoi a urmat un nou termen – octombrie 2017, după care – decembrie 2017. S-a promis apoi că inaugurarea drumului va avea loc în luna mai 2018.

Drumul de ocolire a orașului Ungheni are o lungime de 7,71 kilometri, cu un pasaj denivelat peste calea ferată, podeţe, sisteme de colectare şi evacuare a apelor etc. Costul, așa cum s-a anunțat anterior, este de 10 milioane 730 mii de euro, fiind un grant oferit de Comisia Europeană.
Vom reveni cu noi detalii de la festivitatea de inaugurare a drumului.

Vedeți cum arăta drumul acum cinci zile

 

(1.592 vizualizări)