Chiar în ajunul Zilei naționale a Franței, la Ungheni a sosit cel de-al doilea camion cu echipamente medicale pentru spitalul din localitate.

Valoarea ajutoarelor a depășit suma de două mii de euro.

Acestea au fost oferite, grație Asociației ”Farmacie Umanitară Internațională” din Anjers, oraș din sudul Franței. De notat că nu este primul ajutor acordat Spitalului Raional Ungheni acordat de această asociație, condusă de Jacques Rollo.

Per total, începând cu anul 2004,  în Republica  Moldova  au fost aduse aproximativ 30 de camioane cu diverse ajutoare, dintre care mai mult de jumătate au ajuns la Ungheni.
Pentru a completa cele două camioane de echipamente medicale, ce au ajuns în vara anului curent la Ungheni, reprezentanții asociației franceze au muncit mai bine de un an, adunând cele necesare din spitalele din regiune.
”Este un gest de solidaritate a poporului francez, dar și o dorință de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor atât în  Republica Moldova, cât și alte țări. Aici, la dumneavoastră, legătura cu noi o face Asociația ”Degețel”, în frunte ci Philippe Shaudier. Dânsul e o persoană de încredere, asigură transparența în tot ceea ce face”, a declarat pentru ”Expresul” Olivier Laurent, asociat, dar și bun prieten a lui Philippe Chaudier.

De această dată, pe lângă paturi, saltele, produse medicale, au fost aduse mese și scaune, care își vor găsi locul în birouri, dar și în saloane. Au fost donate echipamente pentru stomatologie,  uniforme medicale.
Directorul spitalului, Andrei Alexeev, și-a exprimat mulțumirea pentru gesturile făcute de francezul Philippe Chaudier, stabilit de ani buni cu traiul la Ungheni și care a ajutat instituția de nenumărate ori. ”În fiecare secție spitalicească există lucruri donate de poporul francez prin intermediul lui Philippe: paturi, reflectoare, mese de operație, consumabile și multe, multe altele”, a făcut o remarcă Andrei Alexeev.

Potrivit dânsului, pentru viitor se dorește și un schimb de experiență, o vizită de studiu a medicilor din Ungheni în Franța.

Reamintim că, la mijlocul lui iunie curent, la Spitalul Raional din Ungheni a sosit primul camion cu echipament medical, donae de către aceeași Asociație ”Farmacie Umanitară Internațională”. Atunci, cheltuielile de transport, circa 60 mii de lei, fuseseră acoperite de către AO ”Degețel”. De data aceasta, cheltuielile, peste trei mii de euro, și le-a asumat Consiliul Raional Ungheni.
Potrivit Raisei Chaudier, soția omului de afaceri Philippe Chaudier, următorul camion cu ajutoare va fi, probabil, în toamnă.

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(134 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: