Expresul

Oficialități de rang internațional în Subregiunea Cula

La sfârșitul lui iunie, ambasadorii Poloniei și Cehiei în Republica Moldova – Bartholomej Zdaniuk și Zdenek Krejci, au efectuat o vizită oficială în zona Culei, la Măgurele, Boghenii Noi și Mircești.

Este prima vizită a unor oficiali în subregiunea Cula, după constituirea Grupului de Acțiune Locală (GAL), în toamna anului 2017.

Potrivit lui Sergiu Bodrug, primarul de Măgurele, localitățile vizitate de amabasadori  au fost selectate strict după criteriul geografic, ele fiind aproape una de alta. Diplomații au făcut o vizită la casa de cultură din Măgurele, unde au avut parte de o primire frumoasă, de expoziții interesante și de discuții utile. Apoi, cei doi ambasadori au vizitat gimnaziul de circumscripție din Boghenii Noi, s-au întreținut cu primarul Gheorghe Filipovici. Au vizitat, la final, și Crama din Mircești, care este o adevărată speranță pentru dezvoltarea acestei zone.

”Am reușit să ne așezăm și la o masă rotundă, pentru a discuta problemele și necesitățile regiunii noatre. Înalții oaspeți au promis că nu vor uita de noi. Ba mai mult, ne-a încurajat să amplificăm dialogul cu cele două ambasade”, a declarat Sergiu Bodrug, după care a adăugat: ”Am fost plăcut surprins să văd mulțumire sinceră din partea ambasadorilor Poloniei și Cehiei și asta-i doar începutul…”.

Ulterior, pe pagina de facebook Subregiunea zonei Cula, a fost postat următorul mesaj: ” La Măgurele au ajuns Ambasadorii Poloniei și Cehiei. Impresionați de sat, de oameni, de mierea nemaipomenita. Mai puțin de drumuri”.

Sergiu Bodrug și-a exprimat speranța că, pe viitor, zona Culei va deveni o adevărată atracție turistică, pentru că aici există premize de a dezvolta cu adevărat turismul rural.

Vizita celor doi oficiali a fost posibilă, grație implicării fostului ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, originar din satul Costuleni, riaonul Ungheni.

(123 vizualizări)