Începutul lunii iulie a fost fierbinte la Chișinău și a întors un popor pe dos. În această zi, ni s-au demonstrat toate subtilitățile acestei guvernări, începând de la gafele  Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor și continuând cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Să începem cu protestul, care  a avut loc duminică, ora 14:00. În acea zi, au fost sistate multe autobuze care circulau, de obicei, spre Chișinău. Unui dintre șoferii de pe ruta Strășeni-Chișinău chiar a recunoscut că, în intervalul de timp 11.00-16.00, nu va merge spre Chișinău, pentru ca oamenii să nu ajungă la protest.

Și dacă acel moment ar fi fost unul decisiv și important pentru oameni, nu neapărat să meargă la protest? Există situații peste situații. Unul poate are nevoie să plece la un spital, altul – la înmormântare, spre exemplu.

Cine s-a gândit la aceasta? Cu ce drept se sistează deplasarea autobuzelor, fără argumente? Sunt private? Bine, atunci poporul să ceară statului autobuze, iar microbuzele să le țină agenții economici acasă, pentru ei.

Dacă un minister nu poate rezolva problema cu acești agenți economici, poate ar trebui ca Agenția Națională Transport Auto să le vină de hac.

De fapt, ceea ce am văzut cu toții, demonstrează că dictatura își face culcuș în țara noastră, iar bătaia de joc față de popor devine obicei.

Deși microbuzele nu au mers spre Chișinău, oamenii, totuși, au ajuns la protest, demonstrând puterea poporului.
Încă nu s-a înțeles că acest popor vrea dreptate? Nu e clar că acești oameni au venit de bună voie, nesiliți ca la concertul de la  Sadova sau cel de la Nisporeni. Ei au avut slogane și pancarte care spun mai mult decât o ședință de Guvern sau Parlament.
Poporul vrea să i se întoarcă miliardul, votul și demnitatea furată.

O altă parte a acestei zile a fost concertul de pe terenul Unversității Tehnice din Moldova. Un concert, sponsorizat de ”Zernnoff Vodka”. Ce coincidență! În aceeași zi cu protestele. Minunat! Ceea ce nu se leagă în capul meu e cine permite ca pe teritoriul unei instituții de învățământ să fie promovată o băutură alcoolică? Concertul a fost dedicat tinerilor. Unde este Ministerul Educației, Culturii și Cercetării?

Mare lucru nu a ieșit din acest ”festival al vodcii”, căci au venit doar vreo 300 de persoane.
Unele televiziuni au văzut mii de oameni la acest concert. Cu siguranță, l-au confundat cu cel de la Teatrul Verde, unde au venit peste 6000 de oameni și toți au plătit pentru bilete.

Ei au venit la un concert de muzică clasică, cu participarea lui Eugen Doga, a Valentinei Naforniță și a altor interpreți autohtoni. Cu acest concert presupun că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se va lăuda… deși, nu a fost meritul lor.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(255 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: