Expresul

Relații restabilite și noi ajutoare. Vedeți ce a ajuns la spitalul din Ungheni

Ajutoare din Franța

Un camion cu 50 de paturi, 60 de saltele medicale, fotolii rulante, o masă de operație și o lampă pentru sala de operaţii, cutii cu produse medicale, pansamente și seringi, în valoare totală de peste 56 mii de lei, a ajuns luni, 11 iunie, la Ungheni, la Spitalul raional.

Donația a venit  din Franţa și a fost făcută prin intermediul AO „Degeţel”, condusă de omul de afaceri Philippe Shaudier, cetăţean de onoare al Ungheniului, care este și un vechi partener al spitalului raional.

Lista ajutoarelor oferite

”Au fost aduse echipamente și bunuri la cererea conducerii spitalului. Am adus ceea de ce au nevoie. Transportul a fost asigurat de către asociația ”Degețel” și am plătit pentru el circa 60 mii de lei”, a declarat pentru ”Expresul” Raisa Shaudier.

S-au îmbunătățit relațiile, au apărut donațiile…
Potrivit Raisei Shaudier, este pentru prima oară în mandatul actualului director al spitalului, când AO ”Degețel” vine aici cu ajutoare. Iată că, după șase ani, parteneriatul între Spitalul raional din Ungheni și asociația ”Degețel” renaște. Raisa Shaudier a reamintit că acesta a fost sistat urmare a unei neînțelegeri cu fosta conducere a instituției.

”Încercăm să restabilim relațiile pierdute. Ceea ce a fost adus este un ajutor substanțial pentru spital, mai ales că, în curând, va fi deschisă oficial și Unitatea Primiri Urgente, care urmează să fie dotată cu cele necesare. Îi suntem recunoscători Asociației ”Degețel” și președintelui acesteiea, Philippe Shaudier”, a spus, la final, Andrei Alexeev, directorul spitalului.

În scurt timp, aici va ajunge şi cel de-al doilea camion cu ajutoare din Franța.

(152 vizualizări)