Expresul

Dar din dar se face rai sau o nouă șansă la viață

Diana Mărgineanu din satul nisporenean, Grozești, are  22 de ani și luptă cu o boală nemiloasă. Cu jumătate de an în urmă, a fost diagnosticată cu  leucemie acuta mioblastică.

Familia Dianei a reușit să ajungă cu ea în România, unde a trecut un tratament de  chimioterapie. În aprilie 2018,însă, boala a început să progreseze.
Acum, Diana are nevoie de un tratament în străinătate și de transplant de celule stem. Costurile sunt foarte mari – circa 150 mii de dolari, bani pe care familia sa nu-i are.

”După ce am citit despre povestea Dianei Mărgineanu, mi-am dorit foarte tare să o ajut, dar nu știam cum…”, spune consăteanca sa, o tânără inimoasă, Elvira Viscun.

În cele din urmă, a găsit o soluție.

Fiind elevă la Colegiul de muzică ”Ștefan Neaga” din Chișinău, a decis să organizeze, împreună cu colegii ei, un concert de caritate, în speranța că va aduna o sumă frumușică, contribuind astfel la tratamentul de care are atâta nevoie Diana.

Ceea ce s-a întâmplat, însă, a fost peste orice așteptări.

Dar din dar se face rai
”În timpul concertului, am avut parte de o surpriză neașteptată. S-a apropiat de mine un bărbat, care a spus că vrea să doneze și el niște bani pentru Diana. Am crezut că e vorba de o sumă simbolică”, povestește Elvira.
Când colo, s-a trezit cu un plic în care erau 5000 de euro.

Ulterior, avea să afle istoria acelor bani. O istorie tristă, dar care, iată, oferă o nouă șansă, o speranță unei tinere suferinde.

Acei bani au fost adunați, anterior, pentru a salva o viață. Din păcate, nu a mai fost nevoie de ei. Veniseră prea târziu…

Soțul femeii ce nu a mai putut fi salvată a decis să doneze banii respectivi pentru Diana.

Grație concertului organizat, pe lângă cei 5000 de euro, au mai fost colectați 4500 de lei.

Concertul caritabil i-a adus Dianei suma de 5000 de euro și 4500 de lei.

Elvira Viscun povestește că, în timpul acelui concert, au luat legătura, prin skype, cu Diana. Au fost momente emoționante. Au fost lacrimi. Lacrimi de bucurie și o șansă la o nouă viață.

(266 vizualizări)