Elevii de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, șapte la număr, s-au  făcut remarcați și în Germania, unde au participat la cel mai important concurs de creativitate internațional”Odyssey of the Mind 2018” (Odiseea Cugetului ).
Echipa ”Speed Lovers” (”Iubitori de viteză”) de la Ungheni, împreună cu profesoara Olga Budac, a obținut acolo un premiu important – OMER.

Notă: Premiul OMER este oferit persoanelor care, în timpul unui turneu, servesc drept exemple prin acțiunile sau cuvintele lor. Acest premiu este acordat și membrilor echipei care prezintă abilități și talente excepționale.

”Participarea la ”Odiseea Cugetului 2018” a fost o adevărată provocare. Am acceptat-o și suntem mândri că am reușit să ne întoarcem și cu un premiu”, a declarat pentru ”Expresul” Olga Budac, subliniind totodată: ”A fost un efort imens, iar elevii și-au pus toate resursele la dispoziție pentru ca să ne prezentăm la cel mai înalt nivel”.

Potrivit profesoarei, participarea elevilor ungheneni la competiția europeană a fost posibilă, grație unui suport financiar în valoare de două mii de euro, oferit de Consiliul Raional Ungheni.

”Ne bucurăm că autoritățile le-au oferit șansa copiilor de a-și demonstra rezultatul muncii lor și creativitatea la nivel internațional”, a punctat Olga Budac.

De notat că, în acest an, la competiție au participat tineri din peste 100 de țări. Elevii ”alecsandriști”, împreună cu celelalte șase echipe din Republica Moldova, au făcut echipă comună, la etapa finală a concursului, în orașul german Werbellin, cu tineri din Federația Rusă și India.

”Odiseea Cugetului” mi-a oferit posibilitatea de a mă descoperi din ce în ce mai mult, de a comunica în limba engleză, de a vizita locuri noi, de a cunoaște persoane inedite, de a lega priietenii cu semeni din toate colțurile lumii și de a trăi noi experiențe. Mi-am reprezentat țara și orașul cu mândrie, am dus faima Liceului „Vasile Alecsandri” din Ungheni departe în lume”, a menționat una dintre participante la concurs, Alexandrina Țîcu.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(145 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: