Expresul

Absolvenții ”Casei pentru toți”

Veselie și bună dispoziție la ”Casa pentru toți”din Ungheni. La sfârșit de mai, aici a avut loc un adevărat bal de absolvire pentru cei 13 tineri cu nevoi speciale, care au ajuns la majorat și trebuie să-și ia rămas bun de la serviciile acestui Centru.

Maria Calchei, directoarea instituției, le-a organizat o sărbătoare de pomină, cu clovni, cu multă muzică și zâmbete.

”Nu știu ce va fi cu ei mai departe. Îmi doresc mult să fie incluși și în continuare în diferite activități din cadrul unor centre speciale sau instituții”, a subliniat dânsa, ea fiind pe ultima sută de metri ca manager al Centrului respectiv.

”Vreau ca fiecare părinte să lupte pentru copilul său, să-i cunoască drepturile și să le ceară celor din jur să le respecte. Doar familiile acestor copii îi pot ajuta cu adevărat”, a mai spus Maria Calchei.
Centru de zi pentru Copii și Tineri ”Casa pentru toți” își ia adio de la această denumire și asta,  pentru că de la 1 iulie se va numi Centrul de Resurse pentru Educația Incluzivă Ungheni, urmare a ”fuziunii prin contopire a Serviciului de Asistență Psihopedagigică și Centrul de zi pentru copii și tineri Casa pentru toți”, așa cum se menționează în decizia Consiliului raional Ungheni, nr. 2/34 din 10 mai 2018.

Reamintim că Centrul ”Casa pentru toți” a fost înființat și finanțat timp de15 ani de către Primăria Ungheni. Din acest an, urmează să fie gestionat de Direcția Eduație.

În prezent, aici sunt 77 de beneficiari.

(91 vizualizări)