Expresul

A dat lovitura! Pe scena unui festival prestigios

Valeria Marcu la Banca ”Expresul”

Locul I și un premiu de 2500 de euro. Este ultima realizare a Valeriei Marcu, elevă la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni.

În perioada  18 – 20 mai, ea a participat la Festivalul internațional de muzică uşoară „George Grigoriu” de la Brăila, ediția a XIV-a și a dat lovitura.

”În anul centenarului a venit pe scenă costumată în culorile drapelului românesc. Valeria Marcu din Republica Moldova. Frumoasă apariție, frumoasă voce. A cântat “Eternitate” de Grigoriu și din patrimoniul muzical al românilor celebra “Lie, ciocârlie”, menționa într-o cronică despre acest festival Titus Andrei, un mare cunoscător al muzicii, realizator de emisiuni radio și coordonatorul redacției de muzică ușoară de la Radio România Actualități.

”Sunt foarte mândră de mine, o spun fără modestie, fiindcă am concurat cu voci bune din mai multe țări și am reușit”, a declarat ea pentru ”Expresul”.

De notat că Festivalul internațional de muzică ușoară ”George Grigoriu”, o spun cunoscătorii, este un adevărat eveniment nu numai pentru orașul Brăila, ci și pentru viața muzicală a întregii țări. Este, la ora actuală, festivalul numărul unu în România pentru muzica ușoară sau pop.

Juriul din acest an a fost unul select, cu nume sonore, printre care Marius Ţeicu – preşedinte, Andreea Andrei, Horia Moculescu, Titus Andrei, Rumiana Nacheva din Bulgaria, Marian Stîrcea din Republica Moldova, Tatiana Apanasenko din Ucraina și prezentatorul Octavian Ursulescu.

De notat că Valeria Marcu, în vârstă de 17 ani, a fost surclasată doar de italianul Walter Ricci, în vârstă de 28 de ani și cu o experiență mult mai mare. Anume lui i-a revenit Premiul Mare.

La solicitarea participanților la cafenelele tinerilor, organizate în cadrul Proiectului ”Vocea cartierului tău”, am invitat-o pe Valeria la Banca ”Expresul”, unde am realizat un interviu, pe care îl vom aduce în atenția publicului în scurt timp. 

Priviți mai jos video cu interpretarea Valeriei Marcu a piesei Lie Ciocârlie

 

(698 vizualizări)