imagine-simbol
imagine-simbol

Pe 18 mai, de Ziua internațională a muzeelor, este organizată și Noaptea muzeelor, ceea ce înseamnă că muzeele din întreaga lume sunt deschise pentru vizitatori nu doar ziua, dar și în noaptea respectivă, iar intrarea este gratis.

Au fost oare în pas cu lumea muzeele de istorie și etnografie din Ungheni, Călărași și Nisporeni?

La Ungheni nu a fost organizată niciodată noaptea muzeelor și nici nu cred că o vom organiza vreodată”, a spus din start Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni.
Motivul?  ”Pentru că muzeul din Ungheni, ca și alte muzee din republică, funcționează zilnic, începând cu ora 9.00 și până la ora 17.00, iar intrarea este gratis. Deci, vizitatorii au posibilitatea să vină în mod normal și să viziteze muzeul, șapte zile din șapte”.
Totodată, dânsul a precizat că nu are nimic împotriva Nopții muzeelor, doar că aceasta e binevenită în muzeele grandioase, unde biletul de intrare, în zilele obișnuite, este foarte scump și, în plus, trebuie să stai la coadă ore în șir.

Nici la Nisporeni nu a fost marcată Noaptea muzeelor. Aici, ușile Muzeului de Istorie și Etnografie sunt deschise de luni până vineri, începând cu ora 9.00 până la 17.00, iar intrarea este gratis pentru toți doritorii.
În schimb, Secția Cultură și Turism a organizat o excursie pentru un grup de elevi la câteva muzee din Chișinău.

La Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași, însă, a fost marcată Noaptea muzeelor.
Cu această ocazie, angajații au pregătit și un program cultural destul de vast. Startul a fost dat Ala ora 18.00.  Au avut loc diverse recitaluri, pregătite de elevii de la Școala de Arte ”George Enescu”, de colectivul-model ”Dacii” din Vălcineț și trupa ”Ember fire” din Călărași.
S-a desfășurat și un concurs pentru copii cu genericul: ”Cine știe, câștigă”.
De la ora 21.00, au început filmele și… popcornul. Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze un film despre holocaustul din Călarași, creat de elevii Liceului ,,Mihail Sadoveanu” din Călărași și întitulat : ”Holocaust: istorii și lecții de viață”, dar și filmul de comedie ”Afacerea Est”.
De notat că în zilele obișnuite, taxa de intrare la muzeul din Călărași este de trei lei pentru adulți și un leu pentru copii.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(91 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: