O zi a teatrului a fost organizată, la sfârșit de aprilie, la Gimnaziul ”Gaudeamus” din Petrești. Tinerii actori de la teatrul școlar ”Flacăra”, coordonat de profesoara Silvia Poiană, au prezentat spectacolul ”Rugă” după Ion Druță. În scenă au ieșit și colegii lor de la Gherman cu un spectacol social.

Invitat de onoare  a fost actorul Alexandru Pleșca.

Notă: Alexandru Pleșca s-a născut la Sculeni, raionul Ungheni, a absolvit Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Moldova și, de circa 13 ani este angajat în trupa Teatrului Naţional ”Mihai Eminescu” din Chișinău. Are la activ peste 25 de roluri. În 2016, a obținut  Premiul președintelui UNITEM pentru actorie.

”Mă bucur că în școli se pune încă accentul pe teatru”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”, subliniind, totodată, că a văzut la mulți elevi talentați, atât de la Petrești, cât și de la Gherman.

”Mă bucur că nu stau cu nasul în telefoane, ci au o ocupație atât de frumoasă, că sunt dornici de a se implica și de a intra în lumea teatrului. Mi-au umplut ziua cu emoții pozitive”, a mai spus actorul.

Emoții pozitive a avut, în acea zi, și Silvia Poiană, dar și toți cei prezenți în sala de festivități a Gimnaziului din Petrești. ”Am fost onorați  să-l avem prezent la sărbătoarea noastră pe Alexandru Pleșca. Cei mai bucuroși au fost copiii, ei au fost surprinși plăcut. La final, i-au adresat actorului câteva întrebări, atât de bune, încât nici noi, organizatorii, nu ne-am așteptat. Eu sper ca cineva din această generație să ajungă pe scenele mari ale teatrului, căci mulți dintre ei sunt chiar talentați”, a spus dânsa.

La sfârșitul lunii mai, urmează să se desfășoare o sărbătoare similară și la Gimnaziul din Gherman, unde este așteptat, în calitate de invitat de onoare, și Alexandru Pleșca.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(43 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: