Expresul

Ce le mai trebuie? Un stadion degradat, un stadion vandalizat

Un stadion lăsat în voia sorții de către un agent economic din orașul Nisporeni a fost vandalizat. Un grup de băieți din localitate a apărut în imagini, viral, pe internet. Se vede foarte bine cum aceștia asistau la arderea unor elemente ale stadionului.

Întâmplarea a avut loc în seara de 23 aprilie, iar în urma acestei fapte a ars o porțiune din bordura de plastic  instalată  în jurul stadionului.

Iată mesajul lui Dumitru Lazăr, postat pe pagina sa de facebook: ”Să-i vadă toţi! Și părinţii acestor copii, pedagogii care îi învaţă și întreaga comunitate. Sper să se autosesizeze toate structurile responsabile”.

Potrivit lui Dumitru Lazăr, este deja a doua tentativă de vandalism al stadionului, prima ar fi avut loc  în luna noiembrie a anului 2017. Atunci, nimeni nu a fost pedepsit.

Imediat după postarea sa, au început să apară și comentariile cetățenilor, majoritatea de indignare. Luminița Braga scrie: ”Tineret degradat. Vai de capul lor, sărmanii părinți. De ce își bat joc? De ce nu le pasă? Țigară, băutură și ”iarba”, ce le mai trebuie? Nimic nu le trebuie. Păcat”.

Ecaterina Tataru: ”Tineret fără minte! Rușine să le fie. În loc să facă ceva pentru orășelul  nostru, ei strică și ceea ce mai este”.
Ce spun oamenii legii?

Contactat de ”Expresul”, Nicanor Ciorchină, șeful Inspectoratului de poliție Nisporeni, s-a arătat indignat de faptul că au loc tot mai multe acte de vandalism.

”Am identificat persoana care a dat foc. Este vorba de un băiat19 ani din oraș, care, cu părere de rău, nu e la prima abatere”, a relatat Nicanor Ciorchină.

Potrivit dânsului, stadionul aparține unui agent economic, care s-a dezis de el. În prezent, acest obiect se află într-o stare deplorabilă. Omul legii a confirmat că acolo se afla  un grup de băieți, dar unii dintre ei l-ar fi oprit pe acel tânăr să comită această faptă.

”Noi am prevenit proprietarul ca să-și pună o cameră de supraveghere sau măcar lumină. El, însă, l-a lăsat fără îngrijire și fără pază. Acolo deja se transportă și gunoi. E o atitudine negativă din partea cetățenilor, atât a proprietarului, cât și a celui care a comis fapta”, a mai spus Nicanor Ciorchină.

Dacă va fi găsit vinovat, băiatul  riscă o amendă de 1500 -1800 de lei sau 40 de zile de muncă nemunerată în folosul comunității.

(509 vizualizări)