Direcția Serviciul Protecţie Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Ungheni a marcat sărbătoarea profesională ”Ziua Salvatorului”. Ceremonia oficială a avut loc chiar pe 5 aprilie.

Salvatorii şi pompierii din regiunea Ungheni, Nisporeni și Călărași au fost felicitaţi pentru curajul, devotamentul şi sacrificiul de care dau dovadă în misiunile de salvare. Iar cei mai bravi s-au ales cu diplome și decorații.

Prezent la ceremonie a fost și Sergiu Golovaci, șeful Direcției Resurse Umane a serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale al MAI.  ”Atât pompierii din raioanele Nisporeni, Călărași și Ungheni, cât și celelalte raioane își fac cu brio meseria. Sunt acei salvatori, care la primul apel sunt alături de cetățenii noștri. Misiunea noastră de bază, a conducerii, este echiparea și dotarea lor cu cu echipament și cele necesare, pentru a face față riscurilor la care sunt supuși”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”.

La rândul ei, Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni, i-a asigurat pe pompieri că vor avea și în continuare o bună colaborare. Cuvinte de recunoștință și mulțumire au fost rostite și pentru cei care ”Servesc Moldova” doar în suflet, adică veteranii.  Oleg Blișceac, șeful Direcție Situații Excepționale Ungheni, le-a mulțumit acestora pentru lecțiile de viață și profesionalism lăsate printre moștenitorii acestei profesii.

Evenimentul s-a încheiat cu o masă de sărbătoare pentru pompieri și salvatori. Ziua salvatorului este sărbătorită pe 5 aprilie, dar în fiecare an este marcată tradiţional în primele zile ale acestei luni.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în Republica Moldova activează peste 2 000 de salvatori și pompierii, iar activitatea acestora este bazată pe salvarea de vieți omenești în situații de risc.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(183 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: