Expresul

Și din nou reparații la grădinița ”Povestea”?

După ce, la începutul primăverii, au fost deschise încă două grupe noi la grădinița ”Povestea” din Nisporeni, după o reparație capitală, primăria promite că, până la sfârșit de an, vor fi reparate și celalte două, care au mai rămas.

În fotografie: În grădiniţa „Povestea” de la Nisporeni

”Două grupe au fost  deja amenajate, urmează și celelalte două. În general, la cel de-al șaptelea  bloc, unde se află grupele despre care vorbim, a fost schimbat acoperișul, s-a efectuat termoizolarea, au fost schimbate geamurile și ușile, s-a reparat holul. Am discutat cu Fondul de Investiții Sociale din Moldova, ca să ne ofere mobilierul și echipamentul necesar. Sper că noi, cei din adminitsrația publică locală, vom găsi surse financiare pentru reparații”, a declarat pentru ”Expresul”, Grigore Robu.

Reamintim că cele două grupe ale grădiniței ”Povestea”, inaugurate recent, au fost reparate, grație finanțării oferite de Fondul de Investiții Sociale din Moldova, care a alocat 300 de mii de lei. Primăria din localitate a oferit 160 de mii de lei, iar contribuția părinților a fost de 10 mii de lei.

Potrivit Tatianei Cociu, directoarea grădiniței, acum el va fi mai ușor și cadrelor didactice, și copiilor. ”Până în prezent, am avut 280 de copii la grădiniță, aceștia fiind amplasați în 9 grupe. Dacă facem un calcul, vedem că în fiecare grupă erau peste 30 de copii, ceea ce-i foarte mult și foarte obositor pentru cadrele didactice. Situația, în condițiile noi, se va redresa”, a explicat Tatiana Cociu, precizând că au mai fost depuse cereri de către părinți pentru un loc la această grădiniță.

Directoarea s-a arătat mulțumită de cele realizate până în prezent. ”Cu greu, pe etape, dar au fost reparate aproape toate blocurile grădiniței. Am muncit ani în șir, am realizat zeci de proiecte.  Noi ne dorim ca toți copii din nisporeni să frecventeze grădinița, astfel să fie rezolvată o problemă majoră”, a spus dânsa.

(224 vizualizări)