Expresul

Dar din dar se face rai

Biblioteca publică din satul Măgurele s-a îmbogățit cu câteva cărți. Donația a fost făcută de către autoritățile buzoiene, în persoana primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, prin intermediul primarului satului Măgurele, Sergiu Bodrug.
”Generația de azi trebuie să-și cunoască istoria, să cunoască cine sunt și de unde vin”, ne-a spus din start Sergiu Bodrug.

Dânsul a participat, alături de alți 100 de primari din Republica Moldova, care au semnat declarațiile simbolice de Unire, la concertul ”Din suflet românesc” de la Buzău, organizat pe 17 martie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Acolo i-au și fost oferite aceste cărți. ”Le-am primit personal, dar am hotărât că valoarea lor va crește, dacă vor fi citite și de generațiile tinere. Mi-am dorit să le fac accesibile pentru toți”, a explicat primarul. De aceea și le-a transmis bibliotecii din localitate. ”Nu este un gest măreț, dar mă simt bine când pot contribui la dezvoltarea valorilor morale”, a punctat dânsul.

Astfel, la biblioteca publică din Măgurele au ajuns cărți dedicate Marii Uniri din 1918, în care sunt elucidate evenimente istorice de o mare importanță, ghiduri turistice, dar și altele.

Un set din aceleași cărți va ajunge și la biblioteca Gimnaziului ”Vasile Badiu” din Măgurele. Ele vor fi oferite de consilierul Dumitru Roșca, care l-a însoțit pe primar la Buzău.

Reamintim că, pe 10 februarie, consiliul local din Măgurele, aproape în unanimitate (cu excepția unui singur consilier), a semnat Declarația de Unire, astfel devenind a 18-a localitate din Republica Moldova și prima din raionul Ungheni, care a făcut acest lucru.

(43 vizualizări)