Expresul

Act de vandalism în ziua Centenarului Unirii Basarabiei cu România

UPDATE: Nisporenenii s-au mobilizat și în scurt timp au adus în ordine bustul regelui Ferdinand  din centrul orașului Nisporeni.

”Am contribuit cu dizolvanți chimici și bureți speciali auto pentru curățarea imediată a bustului”, a scris pe pagina sa de facebook, Dima Lazăr.

Amintim că azi, bustul lui Ferdinand I a fost vandalizat chiar de ziua Centenarului Unirii României cu Basarabia.

Actul de vandalism a fost făcut în această dimineață. Potrivit primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, fapta este făcută pentru a provoca.

”Mi-au stricat dimineața în această zi a marelui eveniment, dar vreau să anunț clar, depunerile de flori de la ora 14:00, nu se amână. Dacă nu înlăturăm desenul penibil de pe bust, desenăm un tricolor pe deasupra”, a declarat pentru ”Expresul”, Grigore Robu.

Primarul s-a arătat dezamăgit de această faptă.

”La moment suntem la fața locului cu reprezentanți de la salubrizare și încercăm să înlăturăm desenul.  Cel mai tare îmi pare rău că noi suntem așa. Suntem o mână de oameni  care se mâzgălesc unul pe altul și strică ceea ce alții au făcut cu mare greu”, conchide.

Poliția investighează cazul.

Notă: Regele Ferdinand I este unul dintre cele mai importante capete încoronate care au stat pe tronul regatului României. Personalitatea sa este strans legată de momentul Marii Uniri precum şi de definitivarea acelei Românii Mari.

 

(349 vizualizări)