Au vrut să se îmbogățească ilegal dar, se pare, că vor ajunge după gratii. Doi bărbați din Nisporeni, tată și fiu, pe parcursul a șase ani de zile, în lipsa unei licenţe, au extras ilegal nisip din localitatea Milești. Valoarea totală a acestuia se estimează la peste un milion de lei, informează procuratura.md.

Aceştia au excavat 4770 de metri cubi de nisip de pe 11 terenuri cu destinaţie agricolă, cu o suprafaţă totală de 4 hectare, pe care ulterior l-au vîndut. Iar pentru a recupera prejudiciul cauzat mediului, la demersul procurorilor au fost aplicate sechestre pe bunurile mobile, imobile şi alte valori ale acestor doi învinuiţi

În prezent, învinuiții au interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi aceştia riscă pînă la 5 ani închisoare sau amendă de la 650 la 1150 unităţi convenţionale.

Aceeași sursă informează că procurorii investighează acţiunile şi inacţiunile unor funcţionari, care, potrivit probelor, ar fi protejat sau nu ar fi întreprins măsuri în vederea stopării acestor activităţi ilegale. Printre cei investigați se numără poliţişti, reprezentanţi ai Inspecţiei Ecologice Nisporeni, și chiar primarul localităţii.

Procuratura raionului Nisporeni a finalizat şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a acestor două persoane, tată și fiu, de 51 și respective 27 de ani, pentru încălcarea cerinţelor de protecţie a zăcămintelor minerale care a provocat urmări grave şi practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, soldată cu obţinerea unui profit în proporţii deosebit de mari.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(317 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: