Expresul

Tinerii au găsit răspunsuri. Cu ajutorul preoților

Imagine: www.atosmd.club

Părinți și elevi de la gimnaziul “Vasile Vasilache” din satul Unțești s-au adunat la o întrunire mai puțin obișnuită, cu oaspeți interesanți, care au avut ce spune.

La eveniment a participat părintele Serghei Cavca, parohul bisericii din localitate, dar și un fost consătean, Ion Scutaru , diacon și profesor de religie într-un liceu din Costești, raionul Ialoveni.

Cei doi au vorbit despre importanța comunicării într-o familie, aducând exemple și pilde care i-au făcut pe cei prezenți să asculte cu sufletul la gură.

Ion Scutaru le-a sugerat părinților să-și facă mai mult timp pentru copiii lor, să le cunoască trăirile, bucuriile, problemele cu care se confruntă. ,,Noi suntem pentru copiii noștri exemplul viu, ei sunt oglinda faptelor noastre”, a subliniat dânsul, după care a adăugat: ”Să știm să le ascultăm dorințele, problemele, grijile”.

La finalul întâlnirii, Elvira Lîsenco, elevă clasa a IX-a la gimnaziu, a recunoscut că ea și colegii ei au primit răspunsuri la ceea ce îi frământa și-și doreau demult o explicație. ”Ceea ce m-a impresionat cel mai mult, însă, este că, deși oaspeții au fost preoți, nu am discutat doar despre religie și credință. Am vorbit și despre problemele cu care ne confruntăm noi, tinerii, am ascultat sfaturile lor”, a mai spus ea.

Ședința respectivă, cu genericul ”Comportamentul tinerilor în societate și rolul părinților în educația acestora”, face parte din șirul de activități prevăzute în acest an la Gimnaziul ”Vasile Vasilache” din Unțești, a specificat directoarea Iulia Șobranețchi.

(95 vizualizări)