De acum înainte, cele 63 de sculpturi din Ungheni, realizate în cadrul tradiționalelor tabere de sculptură, vor fi însoțite de plăcuțe speciale, unde cei interesați vor putea găsi informația necesară cu privire la fiecare sculptură în parte: denumirea, autorul, anul creării.

”Ne-am gândit că este nevoie să instalăm plăcuțe informative la fiecare sculptură din oraș, ca oamenii să știe cine este autorul, cum se numește o lucrare sau alta”, a explicat primarul Alexandru Ambros, după care a accentuat că unghenenii trebuie să fie mândri de orașul lor.

Iar Ungheniul poate fi lesne supranumit oraș al sculpturilor.
Per total, au fost confecționate 65 de plăcuțe, pentru care primăria a chletuit 9750 de lei.
Directorul întreprinderii care le-a realizat, Ion Poia, spune că plăcuțele au fost făcute din dintr-un material rezistent, numit: compozit, iar inscripțiile au fost gravate cu laser.

”Dacă nu vor fi distruse de oameni, vor rezista fără schimbări  și până la zece ani”, a dat asigurări dânsul.
Instalarea plăcuțelor a început. Potrivit primarului, toate sculpturile din oraș vor avea în preajmă câte o plăcuță informativă până în vară, când va fi inaugurată ediția a șasea a Taberei de sculptură, dedicată, în acest an, Centenarului Unirii.

A apărut și un catalog
Lucrările realizate în cadrul celor cinci tabere de sculptură din Ungheni au fost incluse și într-un catalog, întitulat ”Ungheni – oraș al sculpturilor”.

Acesta a fost lansat acum două săptămâni. Potrivit autorului, Vasile Iucal, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Ungheni, aici s-au regăsit toate cele 63 de sculpturi. Primăria a oferit pentru editarea lui 50 mii de lei.
Catalogul a fost tipărit într-un tiraj de 1000 de exemplare, fiind distribuit în biblioteci, în instituții publice, în instituții preșcolare. O parte dintre cataloage a rămas la muzeu, astfel că doritorii îl pot găsi acolo.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(104 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: