Municipiul Ungheni, alături de Kutaisi (Georgia) și Ararat (Armenia), va implementa un nou proiect comun. Un proiect, care prevede dezvoltarea managementului riscurilor de dezastre și care are un buget de peste 51 mii de euro, prevăzut pentru Ungheni.

În perioada 13-15 februarie, autoritățile din cele două orașe au venit la Ungheni pentru un schimb de experiență. În această perioadă, a fost semnat și un acord de colaborare. Partenerii și-au exprimat încrederea într-un rezultat reușit al proiectului și au subliniat importanța lui.

”Acest proiect este important pentru Kutaisi și ne va fi de mare ajutor. Mulțumim municipiului Ungheni că ne-a ales ca parteneri. Cred că implementarea proiectului va fi pentru noi toți un succes”, a menționat Nino Tvaltvadze, viceprimarul orasului Kutaisi.

”Proiectul respectiv ne va oferi oportunitatea de a învăța din experiența europeană și a colegilor. Avem o experiență tristă în ceea ce privește dezastrele. Ne amintim cu toții de cutremurul din 1988, când au murit zeci de mii de persoane și a fost distrus un oraș întreg. De atunci, punem mare accent pe managementul riscurilor de dezastre. Proiectul depsre acre vorbim acum va dezvolta parteneriatul între orașele implicate, ceea ce este foarte important. Vom dezvolta în comunitățile noastre abilități și metode noi de comportament în timpul unor deaastre”, a spus și Hayk Haykyan, primarul de Ararat.

La Ungheni, proiectul se va desfășura în două direcții. Prima va consta din instruire și informare. Cea de-a doua va ține de întâlniri cu actorii locali, de dezvoltarea unei strategii, incluzând și o foaie de parcurs.

”Proiectul ne va oferi oportunitatea de  îmbunătăți  cunoștințele și acțiunile oamenilor în caz de calamități naturale. Nici municipiul Ungheni nu este ferit de dezastre, mai ales că ne aflăm în preajma unui râu. De aceea ne bucurăm că acest proiect va fi implementat anume la la noi”, a spus și viceprimarul de Ungheni, Eduard Balan.

Proiectul CapaCities, ”Dezvoltarea capacităților privind managementul riscurilor de dezastre în orașele din țările Parteneriatului Estic”, va fi finanțat de Uniunea Europeană. Durata lui e de doi ani.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(19 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: