Expoziția de fotografie ”Ieși la vot” a Asociației Promo-LEX a ajuns la Călărași. Ea a fost găzduită de Consiliul rational, în perioada 16-19 februarie.

Astfel, au putut s-o vadă atât factorii de decizie din raion, cât și cetățenii de rând.

Potrivit lui Mihail Gorincioi, coordonator Promo-LEX Călărași, expoziția a fost organizată în cadrul campaniei ”Alege gândirea critică”. Fotografiile surprind moment inedite din numeroasele activități de educație civică și electorală ale acestei organizații neguvernamentale, care și-a câțtigat numele de credibilă și prestigioasă.

Cele circa 20 de fotografii expuse au fost realizate de către voluntarii Asociației în perioada anilor 2015-2017, în cadrul diferitor campanii de mobilizare apolitică a alegătorilor.

Totodată, expoziția vine să ofere o imagine a realităților democrației moldovenești și a participării reduse a tinerilor în domeniul electoral.

”Sunt descrise problemele, dar și necesitățile de schimbare a atitudinii cetățenilor, în special a tinerilor, față de participarea la vot. De aceea ne-am propus să-i sensibilizăm pe tineri, să-i motivăm, dar și să-i convingem că participarea la vot este un drept fundamental, consfințit în lege, dar și o manifestare de voință, care denotă legătura dintre cetățean și stat”, a mai adăugat Mihail Gorincioi.

Campania de educaţie civică şi electorală „Alege gândirea critică” se va încheia la 2 martie. În cadrul ei au fost planificate întâlniri cu tinerii din republică, organizarea de expoziţii de fotografii în incinta instituţiilor publice din mai multe localităţi.

Expoziția respectivă a fost organizată și în Parlamentul Republicii Moldova, și în Guvern.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(118 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: