Nu au așteptat să vină primăvara. Nu au așteptat să se dea startul Mărțișorului.

Pe 23 februarie, la Palatul de cultură din Ungheni a avut loc un eveniment inedit, cu mărţişoare viu colorate, mâini dibace, idei geniale și atmosferă frumoasă.

Interpreta de muzică populară, Silvia Zagoreanu, proaspăta directoare a Palatului de Cultură din Ungheni, și-a propus să adune aici lume bună, pentru a confecționa împreună mărțișoare. Unde dacă nu la o șezătoare.

”Ne-am gândit să fie o manifestare ca altădată, ca acasă, într-o formă liberă, cu discuții, cântece”, a declarat pentru ”Expresul” dânsa.

Silvia Zagoreanu nu a ezitat să-și laude echipa și să le mulțumească pentru receptivitate: ”A fost o primă activitate, dar am văzut organizare. Este o echipă bună aici și împreună cu ei am realizat totul. Sper să avem o conlucrare frumoasă și pe parcurs”.

O mână de ajutor, dar și o susținere sufletească, i-a dat colega și prietena ei, Geta Ghimpu-Munteanu, cunsocută de publicul larg ca interpretă de muzică populară și jurnalistă. Dânsa a venit de la Chișinău special pentru Silvia Zagoreanu, ca să-i fie alături în activitatea sa de debut.

Cei prezenți, mulți dintre care au venit îmbrăcați în costume populare, și-au adus cu ei de lucru, ca la o adevărată șezătoare, așa cum făceau buneii și străbuneii. Tot aici a fost amenajată și o expoziție cu mărțișoare de tot felul, cu icoane confecționate manual.

Ansamblul vocal ”Vârsta de Aur” s-a produs în scenă, încercând să mențină veselia și starea de bine.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanții autorităților publice locale, aceștia fiind interesați de prima activitate a directoarei. Reamintim că în ultimii trei ani, Palatul de cultură din Ungheni a avut doar directori interimari.

 

 

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(1.031 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: