imagine-simbol
imagine-simbol

O femeie în vârsta de 83 de ani din satul Cetireni  a decedat în noaptea de 15 ianuarie într-un incendiu. izbucnit în propria casă. Femeia locuia de una singură, avea doar rude care o îngrijeau.

Potrivit lui Vladimir Gîrbea, inspector în Secția de apărare împotriva incendiilor a Direcției Situații Excepționale Ungheni, când au ajuns echiapajele de intervenție, flăcările erau deja prea mari, iar femeia nu a putut fi salvată.

”Apelul la serviciul 901 a fost recepționat la ora 03.55 minute, de la vecinii femei care au observat casa în flăcări. La fața locului a fost îndreptat un echipaj de pompieri, care a stabilit că focul a cuprins în totalitate casa și o anexă a acesteia. Circumstanțele cazului urmează a fi investigate, dar există probabilitatea că focul  ar fi izbucnit de la soba de încălzit, care a fost  exploatată în condiții periculoase”, spune inspectorul.

Pompierii atenționează că încălcarea regulilor de utilizare a surselor de încălzire poate duce la incendii de proporții și cazuri de intoxicații cu urmări fatale.

De la începutul anului 2018, în Republica Moldova au avut loc 8 incendii care au avut drept cauză exploatarea cu încălcări a regulilor antiincendiare a sobelor de încălzit.

Tot de la începutul anului, în raionul Ungheni au decedat trei persoane din cauza focului.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(183 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: