Crăciunul e sărbătoarea de suflet, care cere oamenilor să fie toleranți cu semenii lor, să fie mai buni cu cei neajutorați și să facă lucruri frumoase.

În această zi, nu știu de ce, dar vrei să faci bine aproapelui tău, să fii mai bun.
Poate că e greșit stereotipul că trebuie să ajuți pe cineva doar de Crăciun, dar mie îmi plac aceste inițiative. Noi suntem un popor cu lume bună. Deși șchiopătăm la capitolul demnitate și ”capul sus”, avem măcar bunătate în noi. Trebuie să fim corecți cu noi înșine și să recunoaștem: atunci când e vorba de mobilizare, moldovenii știu să facă clacă.

În decursul anului care a trecut, am văzut atâtea inițiative frumoase și de suflet, încât aș putea să spun că a fost un an bun. Mulți copii au fost ajutați, salvați, unora li s-au dăruit jucării, locuințe, iar altora – chiar viața.

Inițiative frumoase s-au făcut în comunități. Stadioane, case de cultură, biblioteci…
În anul care a trecut am scris despre localități care au implementat proiecte și unde comunitatea a contribuit. Este îmbucurător faptul că oamenii înțeleg că participarea lor la viața comunității e necesară. Tinerii de prin sate, dar și orașe, se întorc acasă. Puțini, dar sunt binevoiți să revină. Își dezvoltă afaceri.

Despre toate acestea scriem cu drag, fiindcă merită și sunt de laudă.
Pe parcursul anului 2017, multe servicii și-au îmbunătățit calitatea. Am asistat la un șir de finanțări și dotări ale acestora, dar și a școlilor și grădiniților – toate din partea Uniunii Europene. Scriem despre tot mai multe femei, care s-au implicat în proiecte și care au intrat în domeniul afacerilor. Femeile prind la puteri, nu stau numai la bucătărie.

Tot anul trecut, am văzut oameni care au mers până-n pânzele albe pentru a demonstra adevărul. Au fost puțini, dar i-am zărit.
În cele trei raioane, în care apare ”Expresul”, am fost martorii unor evenimente culturale frumoase. Au fost redeschise muzee, au fost renovate centre culturale, au fost achizișionate noi cărți, au fost organizate festivaluri…

Am descoperit oameni talentați, tineri care au reușit, prin greutăți, să obțină succes și care ne-au impresionat.
Multe pe, persoane ne-au vizitat la redacție, ne-au telefonat, ne-au scris, ca să ne mulțumească  pentru ceea ce facem. Acest fapt chiar e îmbucurător. Oamenii vor să fie informați, iar ziarul este pentru ei o necesitate.

Ce am mai observat în 2017? Au fost stabilite noi relații și o apropiere tot mai mare între cele două maluri de Prut. Cultura, tradițiile și  limba pe care o vorbim ne apropie tot mai mult.
Chiar dacă politicul și justiția au continuat să se bălăcească în mizerie, în regiune am avut motive să ne bucurăm, să întrezărim o rază, fie și firavă, de speranță.  Cine știe, poate că în acest an vom asista la un început de schimbare în bine.

Noi vom continua în același ritm, vom monitoriza tot ce se întâmplă, vom încerca să descoperim noi oameni curajoși și onești. Și pentru anul care a venit ne propunem să rămânem liderul presei din regiune, să vă aducem știri de calitate în casele dumneavoastră. Să scriem despre cei care merită să vie văzuți și auziți și să fim la fel de echidistanți.

Avem așteptări mari și suntem siguri că prin perseverență și multă muncă, visele se vor materializa!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

(118 vizualizări)

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: